2015. április 27., hétfő

Én vagyok én, te vagy te

Nem, nem a mondókát folytatom, most filózás következik, aki nehezen viseli, ugorgyék!

Múlni alig akaró köhögésem miatt, amivel két átdolgozott hét után, pénteken délután, már csak lementem az orvoshoz, azt tanácsolta a házias doktor, hogy nem tilt ugyan el a kimászkálástól, de próbáljak meg a hétvégén otthon maradni. Szót fogadtam, a muszáj-körökön kívül ki se bújtam, és valóban jobban is lettem, mire letelt a szombat-vasárnap.

Ahogy itthon ténferegtem, odáig jutottam, hogy elkezdtem visszafele olvasgatni a saját blogomat. És ekkor ért az örömteli meglepetés: én néztem vissza belőle magamra!
Nem is elsősorban az eseményekre ismertem rá, hanem a gondolatok, a hangsúlyok, a témák, a kifejezésmód - rájöttem, hogy ez tényleg én vagyok! (Vagy ha nem én lennék, akkor egy hozzám nagyon közelálló rokonlélek :)
Ennek vállalni tudom minden szavát, bejegyzését, a meg nem írtakat is, amiket csak én tudok.

És ezzel a felfedezéssel helyre került és lezárult bennem egy - ha nagyon a háttérben is - de régóta motoszkáló gondolat, amit a bloggerek tízparancsolata így fejez ki: Felebarátod blogját ne kívánd! Vagyis ne akarj szebb, okosabb, népszerűbb lenni, mert úgysem állna jól, és hosszútávon nem is működne, mert nem volna hiteles.
Maradok ugyanígy (ugyanilyen?).

És pontosan tudom, hogy mélyenszánthatok én itt akárhogy, akkor is mindenki a köhögésre fog tanácsot adni :D


11 megjegyzés:

  1. Nem kívánom, de idézhetem forrásmegjelöléssel, ez neki is reklám, s ha egyszer olyan szép gondolatot fogalmazott meg, érdemes terjeszteni. Az is igaz, hogy ez a manőver is rám lesz jellemző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. OK. Felebarátod blogját ne kívánd! Nem kívánom, de ...

      Törlés
    2. Bocs, én értettem félre a válaszodat vagy inkább sehogyse értettem :(

      Törlés
  2. :-))) Akkor a köhögésre: Vegyél kakukkfű-teát, attól 100%, hogy elmúlik a köhögés. (Egyszer régen, két és fél hónapos köhögés és mindenféle gyógyszer után azt ajánlották nekem. Végül a tea hatott: egy hét múlva nem köhögtem. Azóta én is többeknek ajánlottam, mindenkinek bevált.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, próbáltam, de nem ízlik. (Tudom, hogy ez nem szempont.)

      Törlés
    2. Nem ízlik neki, tanúsítom. :) Nekem viszont nagyon bevált, bár nem ízlik, a szagát se bírom, órákig szellőztetek utána, de azért megiszom, mert használ. Köszi, Samu, te ajánlottad annak idején..

      Törlés
    3. Próbáld ki az orvosi pemetefű cukorkát. Én nem csak köhögés ellen szopogatom, csak mert egyszerűen finom.

      Törlés
  3. Úgyse tudna senki más szemével látni és a másik blogozó fejével gondolkodni, tehát blog ügyben tök fölösleges a parancsolat. Persze, lehetne viccből néhány blogbarátunk modorában írni, de nem javaslom.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Én sem szeretem, de nem az ízek élvezésére kell a kakukkfű-tea, hanem gyógyszerként. Egyébként szerintem azért elviselhető az íze, vannak sokkal szörnyűbb teák is.

    VálaszTörlés

Téli taliga

  Meghökkentő kép, így, nyár derekán, de nekem kedves. Szeretem a hangulatát, a meglátott pillanatot, elképzelem a csöndes, téli utcát e...