2015. december 29., kedd

Nyalánkságok kép nélkül

de azért el lehet képzelni :)

Nyali 1.

Végy egy adag gesztenyepürét, felengedtetve dobd bele a méretes narancssárga keverőtálba, boríts hozzá egy 25 dekás doboznyi mascarponét, és ízesítsd az egészet kedved szerint (pl. kicsi méz vagy vaníliás cukor vagy porcukor, csöpp rum vagy aroma, egyéb fűszerekkel kár elnyomni a gesztenye ízét). A kézi keverővel keverd ki az egészet habosra.
Babapiskótát márts meg tejben vagy meggybefőtt levében, vagy csinálj keksz/sütimorzsát (vagy, ha éppen semmi nincs otthon, akkor ne), azzal rakd ki a szép üvegkelyhek alját, esetleg még az oldalát is, de azt nem muszáj.
1,5 dl habtejszínt verj föl, kanalanként, óvatosan, forgasd a krémhez, és már mehet is a poharakba. Tetszés szerint adhatsz még bele-hozzá pár szem befőtt meggyet vagy aszalt gyümölcsöt, vagy amit gondolsz. Én most pl. csak mandaringerezdekkel díszítettem a tetejét.
Állítólag jót tesz neki, ha kicsit még beteszik a hűtőbe, de erre már úgysincs érkezése, mert mire odaérne, elfogy :)

Nyali 2.
Végy egy pomelót, amit eddig nem is vettél emberszámba, de nemrégiben megkínáltak vele valahol és ízlett. Szabadítsd meg vastag héjától (magja nincs!), vágd gerezdekre vagy még kisebb darabokra, tedd csinosan egy tálba, és bátoríts mindenkit, hogy kóstolja meg. Nagyon kellemes ízű, nem olyan kesernyés, mint a grapefruit, de, sajna, nem is annyira lédús, mint a narancs. Kanalat és kistányért is kínálhatsz hozzá, de elegendő az is, ha csak kézmosási lehetőséget helyezel kilátásba.

Hát ezek, így, ünnep közén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Téli taliga

  Meghökkentő kép, így, nyár derekán, de nekem kedves. Szeretem a hangulatát, a meglátott pillanatot, elképzelem a csöndes, téli utcát e...