2013. június 8., szombat

Bizonyosság

Éppen annak örültem, hogy végre meglátom már kinyílni a napvirágomat, mert munkanapokon nem tudok itthon lógni az ablakban, hétvégeken meg eddig nem tetszett neki kinyílni, amióta május elsején elültettem.

Úgy megörültem, hogy nyomban le is fényképeztem.


Aztán tovább tébláboltam itthon, kis idő múlva érzékeltem, hogy valami eső közeledik. Be kéne csukni az ablakot - gondoltam, és elámultam, ahogy odaléptem. A kisvirág ugyancsak megelőző intézkedéseket tett, ő is érezte a vihar közeledtét. A két felvétel között alig egy óra telt el, és a két muskátli között ugyanaz a virág van!


Persze, eddig is tudtam, hogy a növények élnek. De most már el is hiszem. És ezentúl egész másképp fogok beszélgetni vele :)

Tudom, vannak, akik azt várják (el), hogy majd az árvízről írok, nem pedig ilyen butaságokat. (Vagy talán csak én érzem úgy?) Mi, itt a hegyen, teljes biztonságban vagyunk, de a hírek, a feszültség fölérnek idáig, és hétközben naponta mentem át a hídon, tegnap még láttam, ahogy tényleg sohanemvolt magasságban áll a víz.
Tegnap este, ahogy szerkesztettem az egyházközségi Heti Hírlevelet, keresgéltem a neten, és meg is találtam, amire gondoltam. Az igencsak érintett váci Hétkápolna-templom honlapján olvastam:

Istenünk, fáradságban erősségünk,
bajainkban menedékünk, sírásunkban vigaszunk!
Könyörülj városunkon,
hogy az árvíztől megmeneküljünk, hitben, reményben és szeretetben gyarapodjunk
és irgalmadból végül is új életre keljünk.
Legyen kérésünkben közbenjárónk a Hétkápolnai Boldogságos Szűzanya és Nepomuki Szent János.
Erre kérünk Téged a mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által,
aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben,
Isten mindörökkön-örökké. Ámen.

És egy idézet ugyanonnan, a hirdetésekből:
1. minden férfi, aki mozgásképes, ne misére menjen, hanem az árvízvédelem segítségére
2. az özvegyek és nyugdíjas hölgyek, amennyiben és amíg a templom gyalogosan megközelíthető, zarándokoljanak a Kegytemplomba és kérjék a Hétkápolnai Boldogságos Szűz, valamint Nepomuki Szent János közbenjárását városunkért

Azt hiszem, az én szavaim nem is szükségesek ehhez.

1 megjegyzés:

Téli taliga

  Meghökkentő kép, így, nyár derekán, de nekem kedves. Szeretem a hangulatát, a meglátott pillanatot, elképzelem a csöndes, téli utcát e...