2015. június 21., vasárnap

Füredi hangulat

Adós vagyok még füredi beszámolóval, és ma különben se volt még olyan ragyogó nyár, hát akkor jöjjön néhány  azt hittük, nyár lesz-kép Füred egyik központjáról, a Szívkórház, a Nagyszálló és a forrásház környékéről. Amúgy nagyon szép, hangulatos a reformkori városközpont, jólesően lehet benne sétálni.


A Nagyszálló belső parkja


Az árkádsor

Reformkori hangulat :)

Állami Szívkórház

Mintha egy szocreál festmény lenne


No, ezen a képen (és emlékművön) lehet gondolkodni, értelmezni! Melocco Miklós 2004-ben felavatott alkotása Deák Ferencről, aki évtizedeken át rendszeresen Balatonfüreden nyaralt. Hogy miért ez a szinte kolduló kéz? Nem jöttünk rá.
A "művészkép" után itt a teljes emlékmű, de ettől talán még kevésbé érthető. Azért Füred szép város :)7 megjegyzés:

 1. Az az árkádsor nagyon szép.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nekem is rögtön megtetszett.

   Törlés
 2. Úgy tűnik, a haza bölcse nagyon előrelátó volt. :)

  VálaszTörlés
 3. Döbbenet. Létezik a szoborról kép a neten, ahol jobbkeze ökölbe szorítva nyugszik az asztalon. Érdekes történet lappanghat mögötte.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vagy nincs is történet, csak a művészi elgondolás. A Melocco-szobrokat általában magyarázni szokták. Az esztergomi Szent Istvánt szeretem, tetszik, a Sziklatemplom előttivel nem vagyok kibékülve.

   Törlés
 4. Nehéz dolog a tökéletesség. De a kicsi király csakugyan furcsa. Melocco alighanem meglehetősen öntörvényű. Ettől az, aki. Nekem hiteles.

  VálaszTörlés

Aki zarándokol

Aki zarándokol Aki zarándokol, nem rohan. Aki zarándokol, nem menekül. Aki zarándokol, nem menetel. Aki zarándokol, nem túrázik. ...