2015. június 21., vasárnap

Füredi hangulat

Adós vagyok még füredi beszámolóval, és ma különben se volt még olyan ragyogó nyár, hát akkor jöjjön néhány  azt hittük, nyár lesz-kép Füred egyik központjáról, a Szívkórház, a Nagyszálló és a forrásház környékéről. Amúgy nagyon szép, hangulatos a reformkori városközpont, jólesően lehet benne sétálni.


A Nagyszálló belső parkja


Az árkádsor

Reformkori hangulat :)

Állami Szívkórház

Mintha egy szocreál festmény lenne


No, ezen a képen (és emlékművön) lehet gondolkodni, értelmezni! Melocco Miklós 2004-ben felavatott alkotása Deák Ferencről, aki évtizedeken át rendszeresen Balatonfüreden nyaralt. Hogy miért ez a szinte kolduló kéz? Nem jöttünk rá.
A "művészkép" után itt a teljes emlékmű, de ettől talán még kevésbé érthető. Azért Füred szép város :)



7 megjegyzés:

  1. Az az árkádsor nagyon szép.

    VálaszTörlés
  2. Úgy tűnik, a haza bölcse nagyon előrelátó volt. :)

    VálaszTörlés
  3. Döbbenet. Létezik a szoborról kép a neten, ahol jobbkeze ökölbe szorítva nyugszik az asztalon. Érdekes történet lappanghat mögötte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy nincs is történet, csak a művészi elgondolás. A Melocco-szobrokat általában magyarázni szokták. Az esztergomi Szent Istvánt szeretem, tetszik, a Sziklatemplom előttivel nem vagyok kibékülve.

      Törlés
  4. Nehéz dolog a tökéletesség. De a kicsi király csakugyan furcsa. Melocco alighanem meglehetősen öntörvényű. Ettől az, aki. Nekem hiteles.

    VálaszTörlés

Téli taliga

  Meghökkentő kép, így, nyár derekán, de nekem kedves. Szeretem a hangulatát, a meglátott pillanatot, elképzelem a csöndes, téli utcát e...