2013. augusztus 25., vasárnap

Nyárforduló

Azt tartja a mondás: Szent Istvánkor fordul a nyár. Meg is tapasztaltuk ezt sokszor a vízitúrákon, amikor 20-a táján szélviharban, szakadó esőben gubbasztottunk a sátorban, amihez nem volt szabad belülről hozzáérni, nehogy még jobban átnedvesedjen.

Most is beigazolódott a bölcsesség, végire jár a nyár. (bocs :)
Akár vissza is lehet nézni rá, ha éppen akarnék, de elég annyi róla, hogy eltelt, és nem is a legrosszabbul, noha több munkával a reméltnél.

Az igazán említésre méltó nyári projekt a paradicsomtermesztés volt, amibe még az elején belevetettük magunkat, és bár elég későn ültettük el a palántákat, már beértek, és saját termésű, ízletes paradicsomokat (is) vacsorázhatunk. Akkor jöjjön is rögtön egy nagyszerű, könnyű, nyári vacsora receptje:
Több szálon indul a cselekmény:
1. ültess paradicsompalántát!
2. küldd el egy ismerősödet Olaszországba! Aki majd meglepetésre, előrelátón hozni fog onnan bruschetta fűszerkeveréket.
Innentől már közönséges bolti vizeken folytatjuk: vegyél szögletes toastkenyeret, amit egyébként nem annyira szeretek, de erre a célra ideális. Pirítsd meg a kenyereket, ízlés szerint vajazd/margarinozd (vagy ne) és a saját termésű paradicsomból tegyél rá karikákat, vagy ha éppen a koktélpari érik, akkor abból feleket. (ha máshogy nem megy, akkor vásárolj). Végül lendületedtől függő erősséggel szórd meg a fűszerkeverékkel és falhatod is! Hozzá egy limonádé, és kiderül, hogy egészen tűrhető volt ez az idei nyár :)

Sorra kerülnek elő a gyerekek is, a házban is egyre több lakásban újra ég a villany, és a hét elején, a nagy roham előtt, még gyorsan veszek pár garnitúra táblafilcet. Be kell jelentkeznem a fodrászhoz is megszabadulni a nyári lobonctól, mégiscsak Veni Sancte, új csoport...
A szívem mélyén kicsit várom is már.

tücsök ciripel
augusztusi este
öregszik a nyár

(Igen, ismétlés, de a nagy klasszikusokat nem lehet elégszer olvasni :)


(K.A. felvétele)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Téli taliga

  Meghökkentő kép, így, nyár derekán, de nekem kedves. Szeretem a hangulatát, a meglátott pillanatot, elképzelem a csöndes, téli utcát e...