2015. március 29., vasárnap

Virágvasárnap

Magától értetődő, hogy számomra az idei nagyhét és húsvét a szentföldi zarándoklat jegyében telik, mert minden eseményét tudom mihez kötni.

Ma, Virágvasárnapon, egy érdekes képet mutatok, egy képregényből, amit egy könyvesboltban vettünk. Jézus életét mutatja be, mégpedig úgy, hogy a rajzok mögött mindig az eredeti helyszín a háttér. Nem bántó az ábrázolás, legfeljebb csak nekünk, felnőtteknek szokatlan. Bár a tízéves tanítványaim véleménye is megoszlott, lévén, ők Képes Bibliák és hittankönyvek klasszikus rajzain nőttek föl. De úgy éreztem, így jobban érdekli őket a helyszín is, és kevésbé untak rá, mintha csak képeket vetítettem volna. Ami viszont kivétel nélkül mindenkinek (nekem is) tetszett, és ami miatt alig várták a következő képeket, az a bárányka és a kismadár volt. A füzetben, Jézust - születésétől kezdve - minden egyes jelenetben végigkíséri a kisbárány és a madárka, mindig azonosulva a történéssel, kedvesen, kifejezőn. Mintha mi lennénk ott - mondta az egyik gyerek, pontosan ráérezve a kis jószágok szerepére.


Hozsanna! Áldott, aki az Úr nevében jön!

2 megjegyzés:

 1. Aki kitalálta a rajzos-fotós képeskönyvet a kisérő madárral-báránnyal együtt, az nagyon ért a gyerekekhez.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha pedig ezt egy szakmabeli mondja, akkor biztos így is van :)
   De tényleg nagyon jó ötlet, és ott teljesen hiteles. Ferences kiadás.

   Törlés

Messze, messze

Valaki nagyon találóan úgy szokott jellemezni engem, hogy vagy valaki, vagy megy valahova. Ez nagyjából igaz is :) Ennek megfelelően ma uta...