2015. március 29., vasárnap

Virágvasárnap

Magától értetődő, hogy számomra az idei nagyhét és húsvét a szentföldi zarándoklat jegyében telik, mert minden eseményét tudom mihez kötni.

Ma, Virágvasárnapon, egy érdekes képet mutatok, egy képregényből, amit egy könyvesboltban vettünk. Jézus életét mutatja be, mégpedig úgy, hogy a rajzok mögött mindig az eredeti helyszín a háttér. Nem bántó az ábrázolás, legfeljebb csak nekünk, felnőtteknek szokatlan. Bár a tízéves tanítványaim véleménye is megoszlott, lévén, ők Képes Bibliák és hittankönyvek klasszikus rajzain nőttek föl. De úgy éreztem, így jobban érdekli őket a helyszín is, és kevésbé untak rá, mintha csak képeket vetítettem volna. Ami viszont kivétel nélkül mindenkinek (nekem is) tetszett, és ami miatt alig várták a következő képeket, az a bárányka és a kismadár volt. A füzetben, Jézust - születésétől kezdve - minden egyes jelenetben végigkíséri a kisbárány és a madárka, mindig azonosulva a történéssel, kedvesen, kifejezőn. Mintha mi lennénk ott - mondta az egyik gyerek, pontosan ráérezve a kis jószágok szerepére.


Hozsanna! Áldott, aki az Úr nevében jön!

2 megjegyzés:

 1. Aki kitalálta a rajzos-fotós képeskönyvet a kisérő madárral-báránnyal együtt, az nagyon ért a gyerekekhez.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha pedig ezt egy szakmabeli mondja, akkor biztos így is van :)
   De tényleg nagyon jó ötlet, és ott teljesen hiteles. Ferences kiadás.

   Törlés

Aki zarándokol

Aki zarándokol Aki zarándokol, nem rohan. Aki zarándokol, nem menekül. Aki zarándokol, nem menetel. Aki zarándokol, nem túrázik. ...