2015. július 30., csütörtök

Receptek :)

gyümi nyalik (jóvanna, nyelvészek :p

Bár most éppen nem tombol a nyár, de biztosan fog még, jöjjön hát néhány nyári finomság! Egyik sem sosem hallott csemege, csak egészséges, üde nyalánkságok a magam módján:

Turmix
Hozzávalók: egy botmixer pohárral (de jó az ndk-turmixgép is a levehető ajtóval), egy bögre hideg tej, fél pohár natúr joghurt, bármilyen gyümölcs ízlés szerinti mennyiségben (kb. 1 nagy őszibaracknak megfelelő), fajtája szerint hámozva, kimagozva, darabolva, megmosva, egy kevéske méz, még kevéskébb citromlé, de azért kell bele. Mindent egybe, turmix rá, aztán bele a macis bögrébe - nyammmm 1.

Jégkrém
Szükséges hozzá 6 db pálcikás jégkrémforma, amik a legkülönbözőbb boltokban váratlanul elénk toppannak (nyári névnaposok előnyben, csak nyafogni kell érte), 2 banán fölkarikázva (az amerikaiaknak biztos odaírnák, hogy hámozva, mert nekik mindent meg kell magyarázni), kb. ennek megfelelő súlyú bármilyen gyümölcs (jó, talán alma-körte nem, de pl. kivivel nagyon jópofa) ugyancsak darabolva. Nem kell hozzá se cukor, se tejféle, a banán mindegyik helyett helyt áll, édes és tartást is ad.. Ez is bele a turmixba, aztán már csak bele kell kanalazgatni a formákba és a mélyhűtőben kifagyasztani - nyammm 2.

Tejbegríz
A tejbegrízt egy bögre tejjel, egy púpozott evőkanál grízzel és ízlés szerinti cukorral pillanatok alatt elkészítjük. Bármilyen nyers gyümölcsöt - ha kell, földarabolva - csinosan elrendezünk egy tányéron, és rámerjük a még forró tejbegrízt.
Akinek jó a memóriája, derenghet neki, hogy ez már szerepelt a blogban sokkal részletesebben leírva, csak akkor kifejezetten reszelt almával. de azóta kipróbáltam málnával és őszibarackkal is - nyammm 3.

Gofri
Ha otthon sütjük (nyáron kizárt), akkor fahéjasat, mert azt szeretem, ha vásároljuk, akkor mindegy. A gofrira vegyes gyümölcsöt halmozunk és tejszínhabot nyomunk rá a sprayból (sokat). Fogyasztási ideje vasárnap késő reggeli vagy uzsonna, de feltétlenül vasárnap, mert ez az igazi nyammm 4.

Akinek pedig nincs türelme ezekkel játszani, az nyugodtan egyen meg egy őszibarackot, - úgy, ahogy van :)


1 megjegyzés:

Téli taliga

  Meghökkentő kép, így, nyár derekán, de nekem kedves. Szeretem a hangulatát, a meglátott pillanatot, elképzelem a csöndes, téli utcát e...